duminică, 13 decembrie 2015

Esti destul de destept ca sa fii spion britanic? Testul dat de serviciile secrete cu ocazia Craciunului

Toti cei care se cred inteligenti sunt invitati sa vada daca pot afla solutia acestei probleme!
Acum e timpul sa vezi daca esti suficient de bun pentru a calca pe urmele agentului 007. Agentia britanica GCHQ a lansat o felicitare de Craciun greu de rezolvat.
Trebuie sa hasurezi corect patratelele pentru a forma o imagine. 
Seful GCHQ, Robert Hannigan, a pus problema pe felicitarea de Craciun si ii invita pe cei care se cred inteligenti sa trimita solutiile pana la sfarsitul lunii ianuarie, scrie TheSun.
Iata regulile:
Fiecare patratel trebuie sa fie ori alb, ori negru. Cateva patratele negre au fost deja colorate pentru tine.
Fiecare coloana si fiecare linie are atasat un set de numere. Acestea indica lungimea patratelelor consecutive negre si sunt afisate in ordine.
De exemplu, pentru "2 1 6", inseamna ca sunt seturi de doua, 1 si 6 patrate negre, intre care se afla cel putin cate un patrat alb pentru separare.
Completeaza imaginea folosing un creion negru.
Daca esti suficient de inteligent, poti gasi o adresa care trimite raspunsul tau pe site-ul GCHQ.
Mult succes!

luni, 30 noiembrie 2015

De aproape 2 ori mai puternic ca orice telefon aflat pe piata! Dovada ca Samsung Galaxy S7 va fi incredibil

Primul test arata ca urmatorul flagship Samsung va fi unul foarte puternic.
Mai sunt cel putin 2 luni pana cand Samsung va lansa noul Galaxy S7 insa zvonurile continua pe seama flagship-ului. Cei de la GSM Arena citeaza o sursa din China ce dezvaluie ca acesta va veni cu numarul de model SM-G9300 si ca acesta a obtinut un scor incredibil de mare la testul AnTuTu.
Noul procesor Exynos ce va fi inclus intr-una dintre versiunile de Galaxy S7 (cealalta urmand sa vina cu procesor Snapdragon 820) a obtinut cel mai mare scor de pana acum. Ca punct de referinta, cel mai nou cip de la Huawei, Kirin 950, a obtinut scor de 65.000 la acelasi test.
Noul cip Exynos a avut un scor de 103.692! Cum procesorul Huawei are un scor de peste 80.000 in combinatie cu telefonul Mate 8 lansat in aceasta saptamana, e de asteptat ca acelasi lucru sa se intample si cand noul Exynos va fi testat alaturi de Galaxy S7.
Samsung ar urma sa lanseze Galaxy S7 la inceputul anului 2016, mai devreme cu cateva saptamani ca precedentul telefon

Megastructura extraterestra in spatiu! Ce se intampla la 1500 ani-lumina de Pamant

Stuctura dubioasa i-a intrigat de cateva saptamani pe oamenii de stiinta, care s-au lansat in speculatii.
O stea aflata la 1500 de ani-lumina de Pamant a generat tot felul de teorii in comunitatea stiintifica mondiale. Unii au spus chiar ca ar fi vorba despre o megastructura extraterestra!
O noua analiza in infrarosu arata ca explicatia ar putea fi mult mai simpla de-atat. Steaua KIC 8462852 sau "Steaua lui Tabby" clipeste intr-un mod ciudat, lucru care i-a intrigat pe cercetatori, pentru ca nimeni nu mai vazuse o stea care sa clipeasca atat de haotic. 
Cercetatorii s-au mai gandit si construit cateva teorii. Ei spun ca e posibil sa se fi produs o coliziune catastrofica in centura de asteroizi a stelei, sau sa fi fost vreun impact gigantic care sa fi afectat o planeta din apropiere. Sau sa fie doar un nor de pietre si de praf. Toate acestea ar face ca lumina provenita de la stea sa clipeasca diferit.
Astronomul Massimo Marengo si echipa lui de la Universitatea de Stat din Iowa au folosit date colectate de camera in infrarosu a telescopului Spitzer al NASA. Cercetatorii spun ca cea mai plauzibila explicatie este distrugerea unei familii de comete in apropierea stelei, lucru care ar face ca noi sa vedem lumina provenita de la ea intr-un mod bizar

sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Rezultatele Black Friday 2015 la F64 si PC Garage. Care au fost cele mai populare produse

Cele 2 magazine au avut un numar foarte mari de comenzi in cele 3 zile de reduceri.
PC Garage
PC Garage a inregistrat vanzari in valoare de 17.5 milioane de lei dupa un weekend prelungit dedicat reducerilor.
De-a lungul celor trei zile, site-ul a avut peste 450.000 de vizitatori unici, acestiacpetrecand, in medie, 7 minute pentru consultarea ofertelor. Cel mai mare numar de comenzi a fost atins vineri dimineata, intre orele 9 si 10, cand au fost monitorizate aproximativ 34 de tranzactii pe minut. In ceea ce priveste site-ul, varful de trafic a fost vineri, la ora 00:38, cand au fost consemnati 23.000 de vizitatori.
Din totalul comenzilor plasate cu aceasta ocazie, 87% au fost lansate de pe desktop, in vreme ce 13% au provenit de pe dispozitivele mobile. Preferatele clientilor au fost laptopurile de gaming, in top mai regasindu-se SSD-urile, perifericele de gaming, placile video high-end, procesoarele, televizoarele led si smartphone-urile
Cel mai scump produs a fost un Smart TV Sony Android in valoare de 33.000 de lei, clientul achizitionand doua astfel de dispozitive.
Deja au fost expediate sau ridicate de la sediul PC Garage 40% din comenzile intrate de vineri pana duminica, iar pana joi se doreste finalizarea expedierii tuturor produselor, in acest moment 50 de persoane fiind angrenate in pregatirea, colectarea si expedierea comenzilor catre clienti.
F64
F64 a vandut, de-a lungul unui weekend dedicat campaniei de Black Friday 2015, produse in valoare de peste 16,5 milioane de lei, din 11.500 comenzi.
„Am ajuns la o noua editie de Black Friday si suntem foarte incantati sa vedem cata pasiune exista pentru fotografie. Un astfel de eveniment este un moment foarte bun pentru a negocia cu partenerii noștri cele mai bune preturi pentru clienti si pentru a le inlesni accesul la echipamente incredibile. Ne bucuram, totodata, ca am reusit sa ne atingem tintele propuse pentru acest an si ca am ajuns in acest punct prin munca si avand in F64 o echipa dedicata si pasionata“, a declarat Marian Alecsiu, cofondator F64.
Clientii F64 pasionati de fotografie s-au aratat foarte interesati de modelul Canon70D, insa cel mai scump produs vandut a fost un obiectiv foto de la Nikon, in valoare de 19.999 de lei.
Site-ul F64 a fost vizitat, in total, de 230.000 de utilizatori, numarul sesiunilor ridicandu-se la 400.000. Cea mai aglomerata perioada a fost in noaptea de 19 spre 20 noiembrie, intre orele 00:00 si 02:00, iar varful de trafic a fost atins chiar la miezul noptii, cand s-a lansat campania, 9.000 de utilizatori intrand simultan pe site-ul F64.
Cei care au preferat sa mearga in magazinul din Bd. Unirii nr. 45 au fost intampinati cu ciocolata, guma de mestecat si energizante, pentru a face fata cu brio unuia dintre cele mai solicitante evenimente din an.

Xiaomi a anuntat Redmi Note 3, un telefon puternic cu o baterie de 4.000 mAh. Cat va costa

Desi era asteptat noul flagship Mi 5, cei de la Xiaomi au surprins cu succesorul popularului Redmi Note 2.
Xiaomi a anuntat noul telefon Redmi Note 3 in China. Telefonul se anunta mai mare si mai bun din toate punctele fata de predecesor, avand o carcasa de metal, senzor de amprenta si o baterie masiva de 4.000 mAh si multe altele.
Noul Redmi Note 3 are un design unibody full aluminiu cu colturile curbate. Are 8.65mm grosime si cantareste 164g, cu doar 4g mai mult ca predecesorul in ciuda bateriei masive. Pe spate gasim senzorul de amprenta despre care Xiaomi sustine ca deblocheaza telefonul in 0.3 secunde. Ramane de vazut daca senzorul va fi folosit doar pentru deblocarea telefonului sau si in aplicatii.
Alte specificatii includ un display de 5.5 inch 1080p, procesor MediaTek Helio X10. Vine in 2 variante - cu 2GB de RAM si 16GB spatiu de stocare sau 3GB de RAM si 32GB spatiu de stocare. Camera este de 13MP cu phase detection autofocus, 4G dual SIM, Wi-Fi 802.11ac si MIUI 7
Pretul telefonului este de 899 RMB (aprox 140 de dolari) pentru versiunea de 16GB si 1099 RMB (aprox 172 de dolari) pentru versiunea de 32GB

sâmbătă, 22 august 2015

Dieta anticolesterol: ce alimente sa eviti si ce alimente sa consumi ca sa scapi de grasimile nesanatoase din sange Citeste pe Foodstory: http://foodstory.stirileprotv.ro/nutritie/dieta-anticolesterol-ce-alimente-sa-eviti-si-ce-alimente-sa-consumi-ca-sa-scapi-de-grasimile-nesanatoase#ixzz3jZTdidZa Follow us: foodstory.ro on Facebook

De unde vine colesterolul?
"Colesterolul provine din doua surse: cel mai mult se produce in ficat, prin transformarea diversilor nutrienti, in special grasimi saturate. Din moment ce toate animalele isi produc propriul colesterol, cealalta parte din colesterolul uman provine direct din consumul produselor animaliere. Acest colesterol este absorbit in intestine si se adauga la cel produs de ficat. Este cunoscut faptul ca o dieta bogata in grasimi saturate conduce la cresterea productiei de colesterol din organism. Asadar, prin reducerea cantitatii de grasimi din dieta se poate mentine nivelul colesterolului sanguin total in limite normale", explica specialistul.
La randul lor, grasimile pot fi saturate si nesaturate.
"Cel mai simplu mod prin care le putem deosebi este aspectul lor: grasimile saturate se solidifica sau raman solide la temperatura camerei, iar cele nesaturate sunt lichide in aceleasi conditii. Pentru a se reduce colesterolul sanguin total este necesar sa se limiteze aportul grasimilor saturate. Grasimile saturate se gasesc in special in carne si in lactate rezultate din lapte nedegresat", adauga Lygia Alexandrescu.
Grasimile nesaturate (mono-nesaturate si poli-nesaturate) se gasesc in principal in plante si conduc in mai mica masura la cresterea colesterolului total. Exista evidente experimentale ca grasimile mononesaturate (ulei de masline) chiar ajuta la scaderea colesterolului sanguin. Exista o serie de grasimi vegetale care se comporta ca si cele saturate: uleiul rafinat sau untul de cacao (component al ciocolatei) si care trebuie evitate.
Pe etichetele alimentelor se intalneste adesea termenul de grasimi vegetale hidrogenate.
"Hidrogenarea este un proces chimic prin care uleiurile vegetale sunt solidificate la temperatura camerei si care sunt, deci, saturate. Aceste grasimi hidrogenate sunt folosite la producerea snacks-urilor si margarinelor. Prin urmare, grasimile, in general, trebuie limitate in dieta, insa cele saturate trebuie excluse din alimentatia zilnica", arata nutritionistul.
Practic, este necesar sa se urmeze un program alimentar sarac in colesterol si care sa aiba urmatoarele obiective: scaderea cantitatii de grasimi saturate din dieta; scaderea nivelului de colesterol; limitarea sodiului din alimentatie; cresterea cantitatii de fibre si carbohidrati complecsi; scaderea aportului caloric zilnic, daca e necesara ajungerea la o greutate corporala sanatoasa.
Iata cateva recomandari facute de nutritionistul Lygia Alexandrescu:
1. Limiteaza zaharul si alcoolul. Ele nu furnizeaza multi nutrienti, dar aduc multe calorii. Isi aduc deci contributia la cresterea colesterolului prin cresterea in greutate. Un organism supraponderal contine in exces grasimi saturate.
2. Renunta la fumat. Anumite obiceiuri, cum ar fi fumatul si sedentarismul, pot mari riscul unor afectiuni cardiace. Fumatul ar trebui abandonat, iar exercitiile fizice (20-30 de minute, de trei ori pe saptamana) ajuta la reducerea nivelului colesterolului si previn construirea depozitelor de colesterol. Tot miscarea duce si la reducerea stresului, un alt factor de risc important in cazul bolilor cardiovasculare.
3. Consuma des peste, de cel putin trei ori pe saptamana. Anumiti pesti marini si oceanici - cum ar fi macroul, somonul, heringul, tonul - contin acizi grasi Omega-3. Acestia contribuie la mentinerea unui nivel scazut al colesterolului in sange.
4. Evita alimentele cu continut ridicat de sodiu. Anumite persoane care au nivel de colesterol mare au si tensiune arteriala mare. Prin reducerea sodiului, se poate pastra tensiunea in limite normale. Sarea de masa contine 50% sodiu. Sodiul este, de asemenea, un ingredient in multe alimente procesate. Se recomanda citirea etichetelor si alegerea numai a produselor care nu contin mai mult de 300 mg de sodiu intr-o portie. Verdeata si mirodeniile pot fi folosite in locul sarii pentru a da gust mancarurilor. Nu trebuie folositi inlocuitorii sarii decat la recomandarea medicului.
5. Mareste cantitatea de carbohidrati complecsi integrali consumata. Ca si grasimile, sunt o excelenta sursa de energie si de fibre alimentare, dar fara efectul negativ pe care grasimile il pot avea asupra organismului. Dar, din nou, trebuie citite cu atentie etichetele produselor de patiserie, prajiturilor sau biscuitilor. De multe ori, pentru producerea acestora se foloseste ulei de cocos, ulei de palmier sau grasimi hidrogenate.

6. Consuma 20-30 de grame de fibre in fiecare zi.
 Alimente cum ar fi legumele, cerealele integrale, orezul brun, merele, capsunile si morcovii trebuie consumate pentru ca ele contin fibra solubila. Aceasta ajuta la scaderea colesterolului din sange.
"Acestea ar fi cateva sfaturi care, aplicate cu grija si perseverenta, pot preveni cresterea colesterolului sanguin, dar si reducerea nivelului acestuia. Noile etichete ale alimentelor ofera consumatorilor informatii asupra continutului in grasimi, grasimi saturate, colesterol, sodiu si fibre. Alimente care nu contin colesterol - orice alimente de origine vegetala (fructe, legume, cereale). Alimente care contin colesterol - tesuturi de origine animala, mai ales creierul, maduva spinarii, organele; grasimile animale; alimente de origine animala, de exemplu carnea, mezelurile, produsele lactate integrale, untura",

Printesa care a detronat-o pe Kate Middleton din topul celor mai stilate altete regale. Cum arata Mary a Danemarcei

Ducesa de Cambridge nu mai ocupa prima pozitie in topul celor mai admirate Printese sau Regine din intreaga lume. Mai stilata este considerata Mary a Danemarcei, despre care publicul din Romania nu stie prea multe. 

Topul a fost realizat de editorii si cititorii revistei "Hello!" si s-a referit la 10 reprezentante ale familiilor regale din intreaga lume. Printre ele, s-au numarat Kate Miidleton, Reginele Letizia, Maxima si Rania, Printesele Mary, Mette-Marit, Victoria si Sophie, dar si Contesa de Wessex.
Cu 29 de procente, castigatoarea a iesit Mary a Danemarcei, care, inainte de casatoria cu Printul Frederik, era o asutralianca "din popor". Desi pare greu de crezut avand in vedere popularitatea ei comparata cu a celorlalte candidate, Mary a ocupat pozitia fruntasa in acest top si anul trecut.
Iata cateva dintre aparitiile care au ajutat-o sa fie numita cea mai stilata printesa din lume:

Cel mai frumos chip de la Hollywood sau e supraevaluata? Cum arata J Lo fotografiata de aproape, fara ochelari de soare

Jennifer Lopez a fost surprinsa de paparazzi pe platourile de filmare ale serialului politist Shades of Blue. Vedeta, care in serial arata destul de diferit fata de cum ne-a obisnuit pe covorul rosu, nu s-a ferit obiectivele aparatelor de fotografiat.

Jennifer Lopez arata spectaculos la cei 46 de ani pe care i-a implinit de curand. Vedeta are un ten impecabil, pe care multe femei mai tinere ca ea si l-ar dori. Paparazzii au fotografiat-o de aproape, iar chipul vedetei pare al unei femei cu cel putin 10 ani mai tanara.
Actrita, care nu si-a putut ascunde o mica iritatie pe care o avea in jurul buzelor, a demonstrat ca nu are nevoie de prea mult machiaj pentru a arata excelent.
In Shades of Blue, J Lo a acceptat un rol in care nu iese deloc la iveala latura sexy cu care ne-a obisnuit. Paparazzii o urmaresc zilnic pe platourile de filmare, in speranta ca vor surprinde ceva interesant, insa pana acum nu au avut succes.
Daca pe scena si pe covorul rosu poarta cele mai sexy haine, in filmul Shades of Blue tinutele divei latino sunt largi si demodate.
J Lo nu isi face insa griji legate de comentariile negative. "Ma simt bine in pielea mea", spune vedeta, care a dezvaluit ca munceste 5 zile pe saptamana, cate o ora pe zi, pentru a se mentine in forma. Cea care o ghideaza este antrenoarea vedetelor, Tracy Anderson, responsabila si pentru silueta perfecta a lui Gwyneth Paltrow.
Lopez  marturiseste insa ca nu este o fanatica a fitnssului. "Fac sport, insa nu mai sunt atat de fanatica pe cat eram inainte. Si, surprinzator, sunt intr-o forma mai buna acum", spune cantareata, care mai triseaza din cand in cand cu cate o prajitura.
Vedeta a povestit in revista US Weekly ca niciodata nu s-a simtit complexata de corpul sau, chiar daca nu avea silueta de model. "Cand eram foarte tanara, lumea imi mai amintea din cand in cand ca nu este nimic in neregula cu conformatia mea. Nu sunt inalta si slaba ca un model. Cand am ajuns la Hollywood, era plin de astfel de femei. Dar eu ma simteam bine asa cum eram", a mai povestit J Lo.
Cantareata spune ca se simte mai bine acum decat la 20 de ani. "Atunci eram concentrata pe cariera si pe iubitii mei, acum ma concentrez asupra mea. E bine sa fii si femeie singura. Nu trebuie sa dau socoteala nimanui, pot sa fac ce vreau"

Si-a taiat urechile si osul barbiei si a facut 10 operatii estetice intr-o zi. Cum arata Heidi Montag acum

Heidi Montag si-a dorit sa aiba sani cat mai mari, si-a taiat urechile si osul barbaiei si a facut chiar si 10 operatii estetice in aceeasi zi. Apoi, si-a micsorat bustul, sustinand ca i se pare prea mare

In ciuda faptului de-a lungul timpului a avut nici mai mult nici mai putin de 10 operatii estetice in cautarea unui look ideal, Heidi Montag nu a mai vrut sa fie vedeta cu cei mai mari sani din showbiz. Asa ca, pentru a scapa de acest titlu, blondina a apelat din nou la bisturiu, dar de data aceasta pentru a-si micsora sanii.
Recent, vedeta a marcat o aparitie de senztaie la plaja, cu noul look, si a incercat chiar sa imite una dintre pozele emblematice ale lui Kim Kardashian, mizand pe posteriorul ei generos pentru a iesi in evidenta. Dar cum Kim e una singura, incercarea lui Heidi a cam esuat, poza finala asemanandu-se in mica masura cu a divei de reality show.
Dincolo de faptul ca blonda este cunoscuta pentru interventiile ei chirurgicale si pentru aparitiile de senzatie la plaja, si sotul ei, Spencer Pratt, se bucura de aceeasi atentie din partea presei. Motivul? Este la fel de preocupat de felul in care arata ca sotia.
De fapt, cei doi sunt supranumiti "cuplul plasticat de la Hollywood", avand in vedere felul in care arata impreuna. Iata imagini recente cu cei doi, la plaja:

Unele alimentele dietetice pot ingrasa. Ce NU trebuie sa mananci daca vrei sa slabesti

Dietele sunt extrem de folosite de catre persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus, insa o parte dintre alimentele care compun aceste regimuri nu au efectul asteptat, actionand contrar asteptarilor celor care le consuma.

Orice femeie care isi doreste sa slabeasa apeleaza la un moment dat in viata la cunoscutele alimente din diete care ar trebui sa ajute corpul sa nu mai acumuleze grasimi. Un articol prezentat in editia electronica a revistei Reader’s Digest atrage insa atentia ca nu toate produsele din dietele comune au un efect bun asupra corpului uman.
Contrar asteptarilor femeilor, aceste alimente din diete ingrasa si nu ajuta la slabit.
Sucul dietetic, lichidul care adauga kilograme - Un studiu sustine ca persoanele care au consumat suc dietetic in fiecare zi s-au ingrasat. Expertii in nutritie nu au o explicatie exacta pentru acest efect, dar tind sa creada ca in lipsa zaharului corpul uman va incerca sa suplimenteze aportul cu ajutorul altor alimente.
Sucurile de fructe cu lapte preparate in casa (smoothies) - Aceste sucuri contin vitamine, nutrienti si minerale, dar si zahar si grasimi. Trebuie evitate sucurile care au ciocolata sau unt de arahide. Un smoothie trebuie sa aiba 350-400 de calorii daca tine loc de o masa.
Mancarurile congelate  - Acestea au foarte multe zaharuri si sodiu in ele si nu tin de foame, de aceea persoanele care consuma acest tip de produse nu se satura si ajung sa manance in plus. Un preparat indicat pentru a mentine o silueta perfecta este o portie de paste cu fibre.
Iaurturile cu fructe - Iaurturile simple sunt o solutie foarte buna pentru dieta, Totusi, iaurturile cu arome de fructe au in componenta zahar si calorii care pot sabota planurile celor care isi doresc sa urmeze o dieta.

Afla ce sport poti face in timpul sarcinii pentru a te simti si a arata perfect

Pot sa fac sport in timpul sarcinii? Raspunsul este: categoric, da! Si nu doar fitness, ci o multime de alte sporturi. Totul e sa nu exagerezi. Citeste mai jos ca sa afli pana unde poti merge cu miscarea.

Inainte de-a incepe exercitiile fizice de orice fel trebuie sa obtii aprobarea medicului care te monitorizeaza. Daca faceai sport regulat inainte de-a ramane insarcinata, e foarte probabil sa nu intampini vreun impediment la inceput de sarcina, urmand ca pe parcurs sa-ti adaptezi ritmul.
Inima trebuie sa inregistreze sub 140 de batai pe minut si trebuie sa eviti supraincalzirea, mai ales in primul trimestru de sarcina. Alege una din variantele de mai jos – cea care ti se potriveste mai bine – pentru a ramane o gravida in forma.
1. Exercitiile Kegel. Gravidele care recurg la ele vor descoperi adesea ca nasc foarte usor. Acest tip de exercitii intareste muschii si minimalizeaza, astfel, doua mari probleme ce pot aparea in timpul travaliului: slabirea vezicii urinare si aparitia hemoroizilor.
2. Inotul. Multi medici si specialisti in sport considera inotul ca fiind cel mai sigur mod de intretinere fizica recomandat gravidelor. Inotul iti mentine corpul tonifiat, dar nu-ti tensioneaza articulatiile. Atunci cand inoti, bataile inimii se accelereaza fara aparitia supraincalzirii. Atentie, insa: de evitat scuba divingul sau skiul nautic – in ambele cazuri pot aparea accidente neprevazute.
3. Mersul pe jos. Este foarte benefic, deoarece este sigur pentru corpul tau. Genunchii suporta mersul la pas mult mai usor decat alergatul si, in plus, poate fi usor inserat in rutina zilnica. Poarta pantofi comozi, la talpa, pentru a reuduce riscul impiedicarii si presiunea asupra picioarelor.
4. Alergarea si joggingul. Daca esti obisnuita sa alergi, poti s-o faci in continuare. Daca nu ai alergat inainte de sarcina, intreaba-ti obstetricianul mai intai. Asigura-te ca esti suficient hidratata, evita supraincalzirea si poarta pantofi potriviti pentru acest tip de activitate.
5. Mersul pe bicicleta. Cel mai bun lucru la bicicleta este ca iti sustine greutatea. Iti propunem sa optezi pentru o bicicleta de camera – astfel, riscul de a cadea este eliminat.
6. Urcatul scarilor si exercitiile pe aparate. Sunt doua modalitati excelente, pentru ca nu implica un risc major de-a te impiedica sau cadea. Totusi, e bine sa fii si tu prevazatoare. Urcatul scarilor este o optiune perfecta pentru imbunatatirea ritmului cardiovascular.
7. Yoga. E bine cunoscut faptul ca yoga elimina stresul si relaxeaza trupul. Majoritatea tipurilor de yoga sunt sigure in timpul sarcinii, cata vreme nu sunt prea riguroase.
8. Aerobicul. Nu e contraindicat desi, pe masura ce centrul tau de greutate se schimba, e posibil sa nu mai poti sa-ti mentii echilibrul la fel de bine ca inainte. Evita sa stai intinsa pe spate pentru o perioada prea mare de timp.
9. Dansul. Poti dansa foarte bine si la tine acasa sau la o sala de dans care ofera cursuri speciale pentru gravide. Nu exagera insa invartitul sau topaitul.
Bucura-te de miscare, dar opreste-te din exercitii imediat ce observi sangerari vaginale, ameteli, stari de lesin, rasuflare intretaiata, contractii sau senzatie de greata. Raporteaza mediat medicului toate aceste simptome si nu uita: pentru a le evita fa sport cu mintea, nu doar cu trupul.

Filme frumoase, dar triste, pe care trebuie neaparat sa le vezi in zile in care nu te simti in apele tale

Sunt frumoase, dar in acelasi timp iti creeaza o stare de melancolie pe care ti-o explici cu greu. Iata o lista cu filme la care sa te uiti in zile in care nu esti in apele tale. Muta sagetile STANGA/DREAPTA pentru a vedea propunerile noastre.

Romeo + Juliet 
Este o transpunere originala a faimoasei piese semnata de Shakespeare, o varianta adaptata la viata moderna dintr-o suburbie a Veronei, pastrand totusi dialogul original.

4 lucruri de care trebuie sa tii cont daca vrei sa tii dieta si sa slabesti

Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac persoanele care tin o dieta este acela ca nu au rabdare. Pentru ca nu slabesc in timp record, renunta foarte repede la regimul alimentar pe care l-au inceput. Iata de ce trebuie sa tinem cont daca vrem sa ducem la bun sfarsit o dieta:
1. Rabdarea – cheia pentru o dieta corecta 
Orice dieta de succes incepe cu setarea unor obiective realistice, care se pot integra cu usurinta in ritmul dumneavoastra cotidian. Nu va suprasolicitati organismul din start, nu va impuneti restrictii alimentare drastice si retineti ca cele mai importante sunt rezultatele pe termen lung.
"Asa-numitele “cure de slabire fulger“ desi pot avea efecte vizibile mai rapide, in interiorul organismului produc schimbari la nivelul metabolismului, ce pot da nastere efectului yo-yo specific dietelor hipocalorice. Asadar, echilibrul ramane litera de lege pentru o dieta corecta, care va va ajuta sa slabiti frumos si sanatos. Nu uitati ca odata cu procesul de slabire, nu doar metabolismul este cel afectat, ci si pielea sufera transformari prin care isi poate pierde elasticitatea, iar singura modalitate prin care puteti preveni acest lucru este sa slabiti treptat“, explica specialistul Ropharma in nutritie, Dr. Vera Daghie.
2. Nu renuntati la paine!
Chiar daca in timpul dietelor si nu numai, este indicat un consum cat mai scazut de paine si alti carbohidrati, doua felii de paine integrala nu va vor afecta silueta. Aceasta ramane un aliment de baza, intrucat organismul are nevoie de produse fainoase care asigura o concentratie importanta de proteine, glucide, lipide si minerale.
3. Nu sariti peste cina 
“Atata timp cat alegem corect ora si produsele pe care le includem in alimentatia de seara, cina nu poate fi considerata inamicul siluetei. 
Printre alimentele care pot constitui o cina lejera si sanatoasa pentru silueta, va recomand tonul, somonul sau sardinele, carne de pui si de curcan, fileuri de peste, nuci, orez brun sau chiar si paste din cereale integrale. In ceea ce priveste ora cinei, aceasta variaza, insa o regula ramane de sine statatoare: nu mancati cu mai mult de doua ore inainte de somn“, explica specialistul in nutritie, Dr. Vera Daghie.
4. Schimbarile drastice va afecteaza metabolismul
Daca o perioada in care am consumat alimente in cantitati mari , metabolismul si intregul organism va fi bulversat daca reducem drastic cantitatea de mancare, iar dezechilibrele nu vor intarzia sa apara: fluctuatii de greutate, cresteri nejustificate in greutate sau cresterea colesterolului.
Priviti mai degraba dieta ca pe un regim de viata sanatos, menit sa ajute la echilibrarea meselor si asigurarea unui nivel constant de calorii zilnice. Daca ati “pacatuit” si ati mancat dulciuri si cartofi prajiti, este doar un hop peste care trebuie sa treceti, important este sa nu renuntati la noul program alimentar.

Coafuri perfecte pentru parul lung. 9 idei care sa te scoata din impas

Indiferent de ocaziile, evenimentele sau iesirile in oras care se anunta pentru perioada urmatoare, parul tau trebuie sa fie mereu in centrul atentiei si sa straluceasca de sanatate. Daca este norocoasa posesoare a unui par lung si frumos, ai o sumedenie de idei de coafuri perfecte din care poti alege

Parul lung necesita atentie deosebita, caci este mult mai greu de ingrijit si de coafat, insa in aceeasi masura ai mult mai multe variante de a obtine coafuri perfecte in fiecare zi, dar sa fii si diferita de fiecare data.
Parul lung iti permite sa fii o alta persoana de la o zi la alta, sa inventezi noi si noi coafuri sau sa le copiezi pe cele din reviste. Un strop de indemanare, cateva accesorii de par precum agrafele, esarfele si elasticele, o oglinda si putina rabdare sunt ingredientele de baza pentru a obtine coafuri perfecte in orice moment din zi sau din noapte.
Fie ca mergi la serviciu, la o intalnire cu prietenele, la o sedinta cu partenerii sau la un eveniment cu pretentii, trebuie sa acorzi o atentie deosebita parului tau, sa ai grija sa-l coafezi in functie de ocazie si sa fii mereu originala.
Filmuletul de mai jos iti pune la dispozitie cele mai simple metode prin care poti obtine 9 coafuri perfecte la care sigur ai visat pana acum:
1. Aseaza pe cap o panglica si prinde parul intr-un coc cu o agrafa cu model
2. Realizeaza o impletitura in spic cu ajutorul mainilor tale artistice
3. Prinde bretonul cu o agrafa intr-o parte si lasa-ti parul lejer pe spate
4. Prinde bretonul cu o agrafa intr-o parte si realizeaza un coc simplu in spate
5. Alege cateva suvite subtiri din ambele parti ale capului si prinde-le in spate cu un elastic, astfel incat sa obtii o codita mica
6. Pune pe cap o banderola de par, apoi realizeaza un coc simplu la spate
7. Prinde bretonul cu o agrafa si umfla-l putin, apoi rasuceste 2 suvite aproape de vf capului in forma de coc
8. Alege cararea pe o parte si impleteste bretonul intr-o parte
9. Construieste un coc rasucit pe lungime in spatele capului si prins cu agrafe
Iti plac propunerile noastre pentru a obtine coafuri perfecte cu orice ocazie? Iti place sa incerci mereu noi stiluri sau esti adepta unei anumite coafuri?

Ce spune culoarea ochilor despre tine si personalitatea ta. La ce trebuie sa fii atenta cand te uiti in ochii cuiva

Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului si ca ei ne dau de gol mai tare decat ne-am dori. Potrivit oamenilor de stiinta, nu doar forma si structura lor spun lucruri despre noi, ci si culoarea. Iata ce trebuie sa stii despre fiecare nuanta in parte, potrivit littlethings.com:

Ochi caprui inchis/negri
Daca ai ochii in aceste nuante, esti un lider innascut. Cei din jur te considera secretos si misterios, dar in acelasi timp placut. Avand in vedere ca organismul tau coontine o cantitate mai ridicata de melanina, se crede ca esti predispus sa consumi cantitati mai mici de alcool comparativ cu altii si ca esti mai priceput la sporturile care implica nimerirea unei tinte.
Ochi albastri
Ai o putere interioara iesita din comun, insa cei din jur te percep ca fiind mai slab si mai emotiv. Adevarul este cu totul altul. In plus, esti altruist, curios si foarte atent la detalii.
Ochi gri
Ochii gri sunt considerati o variatie a celor albastri, intrucat prezinta o nuanta mai deschisa a acestoa din urma. Se spune despre cei care posed aceasta nuanta ca sunt echilibrati, iubitori si muncitori. Isi doresc sa le demosntreze celor din jur ca sunt capabili si dau dovada de abilitati iesite din comun in momente neasteptate.
Ochi verzi-caprui
Daca ochii tai prezinta o nuanta de verde spre interior si una capruie spre exterior sau invers, esti independent, increzator si spontan. Uneori, cei din jur te considera misterios si greu de citit, insa nu iti pasa de parerile lor si traiesti in asa fel incat sa fii fericit si liber.
Ochi caprui
Esti placut de cei din jur, stii cum sa te impui si cum sa le castigi respectul celor din jur. Esti loial, respectuos si tii foarte mult la cei din jur, adoptand mereu o atitudine de empatie fata de ei. Uneori, tinzi sa fii agitat si se spune ca dormi cu cel putin doua ore mai putin decat o persoana cu ochi deschisi la culoare.
Ochi verzi
Oamenii cu ochi verzi sunt considerati de cei din jur cei mai sexy si mai misteriosi. Potrivit specialistilor, ei sunt stapani pe ei, discreti, adr si foarte imprevizibili. Se infurie usor, adr sunt si creativi si foarte originali.

Scaderea TVA, in doua etape: la 20% din 2016 si la 19% din 2017. Supraacciza pe carburanti nu va mai fi eliminata anul viitor

UPDATE: Partidele parlamentare au decis ca TVA sa fie scazuta in doua etape, de la 1 ianuarie 2016 la 20%, iar de la 1 ianuarie 2017 la 19%, a anuntat vicepresedintele UNPR, deputatul Eugen Nicolicea.

Am decis de comun acord sa facem o serie de amendamente la Codul Fiscal. Principalul amendament este acela ca vom avea o scadere a TVA in prima treapta la 20%, intrarea in vigoare o data cu Codul, de la 1 ianuarie 2016 si dupa aceea, de la 1 ianuarie 2017 scaderea va fi la 19%", a spus Nicolicea, la finalul discutiei tehnice dintre reprezentantii partidelor pe tema Codului fiscal. 
La randul sau, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, ca s-a decis si amanarea cu un an a masurii de eliminare a supraaccizei pe carburanti, urmand sa fie aplicata din 2017, nu din 2016, asa cum era stabilit initial. 
"S-a ajuns la un consens, la acest nivel cel putin, vizavi de amanarea a doua masuri. In primul rand TVA va fi la 20% de la 1 ianuarie 2016, iar de la 1 ianuarie 2017, de 19%. O a doua masura propusa de PNL a fost aceea de a amana pentru un an de zile eliminarea supraaccizei pentru 2016, urmand ca acest lucru sa se intample din 2017. Acestea au fost cele doua masuri propuse de PNL", a declarat Teodorovici. 
El a precizat, insa, ca tinta de deficit bugetar de 1,2% nu va putea fi atinsa nici acum, dupa aplicarea acestor masuri de amanare. 
"Cifrele de astazi, in urma discutiei pe cele doua masuri, sunt aproximative, undeva la 0,5 - 0,6% este reducerea deficitului estimat de noi initial, adica in jurul cifrei de 2%. (...) Deci, nu ne vom incadra in acea tinta de 1,2% impactul fiscal".
Ministrul Finantelor a mai spus ca in cadrul intalnirii cu reprezentantii partidelor politice s-a solicitat ca Guvernul sa faca trimestrial in Parlament o informare cu privire la modul in care se realizeaza executia bugetara, astfel incat parlamentarii sa stie exact ca tinta de deficit este respectata.  El a aratat ca aceste modificari vor fi discutate si cu partenerii internationali.
Reprezentantul UDMR la discutii, europarlamentarul Iuliu Winkler, a opinat ca reforma fiscala pe care o declanseaza Parlamentul saptamana viitoare prin adoptarea Codului fiscal, chiar cu modificarile aduse la intalnirea tehnica, va aduce un ciclu de crestere durabila in Romania. 
"UDMR sprijina Codul fiscal in forma in care a fost adoptat in Parlament pentru ca este o forma care a avut un larg sprijin politic si este de asemenea o decizie care poate sa declanseze un ciclu de crestere mai indelungata in Romania, un ciclu de crestere sustenabila prin reforma fiscala pe care o declanseaza", a aratat Winkler. 
Vicepresedintele ALDE Catalin Beciu a declarat, la randul sau, ca partidul din care face parte sustine Codul fiscal asa cum a fost votat in Parlament.
"Noi vrem TVA de 19% (din 2016 - n.r.), impactul psihologic este unul foarte important, sunt antreprenor de 25 de ani, stiu ce inseamna asta", a afirmat Catalin Beciu. 
Reprezentantii partidelor parlamentare au avut joi o intalnire tehnica pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare de presedintele Klaus Iohannis. 
Saptamana viitoare, Senatul si Camera Deputatilor sunt chemate in sesiuni extraordinare pentru a dezbate si vota cererea de reexaminare pe Codul fiscal.

luni, 17 august 2015

Apple distruge un mit

Viitorul iPhone are rezultate mai bune la testele de performanta decat aproape toate smartphone-urile de pe piata! 
 
Un prototip de iPhone 6s a fost testat de catre GeekBench, conform chinezilor de la MyDrivers. Avand un chipset cu 3 nuclee Apple A9 si 2GB de RAM, device-ul reuseste sa aiba scoruri mai mari decat aproape toate flagship-urile din lume!

In testul pe un singur nucleu, iPhone 6s are un scor de 1811, mai mare decat flagship-uri cu Android inclusiv Samsung Galaxy S6, LG G4 si HTC One M9. Acest lucru nu surprinde atat de tare avand in vedere ca si anul trecut iPhone 6 si iPhone 6 Plus depaseau rivalii cu Android in testul single-core.

Surpriza cea mare vine in testul multi-core. Daca iPhone 6 avea un scor de 3.000 la teste, prototipul de iPhone 6s are un scor cu adevarat impresionant - 4.577! Rezultatul este mai mare decat al flagship-urilor Android, cu exceptia telefoanelor Samsung cu procesor Exynos 7420.
iPhone 6s si iPhone 6s Plus vor fi lansate oficial pe 9 septembrie.

miercuri, 12 august 2015

Apple a schimbat modificarea! Multi fani se vor bucura! Ce va lansa la inceputul lui septembrie

Planul initial al celor de la Apple parea sa fi fost abandonat. Pana la urma insa, se revine la aceasta idee.  
Intr-o perioada cu adevarat haotica pe piata telefoanelor mobile este destul de dificil sa existe o certitudine in ceea ce priveste planurile producatorilor. O noua dovada in acest sens este data de cei de la Apple, cei care au tot schimbat strategia in ultimele luni.
Cei de la GSM Arena scriu ca Apple va lansa pana la urma 3 telefoane! Pe langa iPhone 6s si iPhone 6s Plus, Apple pregateste si o versiune de 4 inch, iPhone 6c, acesta urmand sa fie lansat alaturi de 'fratii' mai mari pe 9 septembrie!
Totusi, anunturile sunt in continuare contradictorii, existand voci care spun ca versiunea de 4 inch nu va fi lansata pe piata.
 Daca va fi lansat pana la urma, iPhone 6c va veni cu un nou cip, bazat fi pe cel pe 14nm al celor de la Samsung, fie pe cel de 16nm al celor de la TSMC. Cu alte cuvinte, hardware-ul nu va fi 'imprumutat' direct de la iPhone 6 care are un cip A8 pe 20nm. De asemenea, carcasa ar putea fi tot de metal, iar bateria mai mare ca la iPhone 5c, de 1715mAh.

marți, 11 august 2015

Lenovo ne prezintă primele laptopuri cu procesoare Intel Xenon

Intel a prezentat, de curând, primele procesoare construite pe platforma Skylake. Tot de curând am aflat că procesoarele profesionale Xeon își vor găsi loc și în laptopuri mulțumită Skylake, iar acum, mulțumită Lenovo, vedem și primele laptopuri dotate cu aceste cipuri.

Lenovo ThinkPad P50 și ThinkPad P70 sunt proiectate pentru persoanele care au nevoie de o putere de procesare considerabilă și care, până acum, nu puteau beneficia de ea decât pe un workstation desktop. Cu procesoarele Intel Xeon E3-1500M v5, laptopurile P50 și P70 oferă acea putere de procesare remarcabilă, împreună cu până la 64GB memorie RAM și până la 1TB spațiu de stocare de tip SSD.

Nici la partea de conectivitate cele două laptopuri nu stau rău. Vorbim despre două porturi de ultimă generație USB-C Thunderbolt 3, pentru viteze foartemari de transfer.

Singurul lucru la care ar renunța un utilizator ar fi portabilitatea pe care o oferă laptopurile obișnuite. Din imagini se observă că laptopurile sunt desul de solide, groase și nici nu sunt foarte ușoare. Mai exact, Lenovo ThinkPad, care are un display de 15.6 inch (cu rezoluție ce poate ajunge la 4K), cântărește 2,5KG, iar ThinkPad P70, cu ecran de 17 inch, ajunge la 3,5KG.

Prețurile pentru P50 încep de la 1.599 dolari, iar cele pentru P70 de la 1.999 dolari. Partea ciudată este că Lenovo îți oferă posibilitatea de a alege sistemul de operare. Astfel, vei putea opta pentru Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, chiar și Ubuntu. Opțional există posibilitatea integrării unui DVD-RW, pentru cei care se simt nostalgici.

miercuri, 15 iulie 2015

Windows 10 gratuit timp de un an

De cateva luni Windows 10 a fost lansat de catre cei de la Microsoft free pentru download, lund drept exemplu pe cei de la Apple care au spus ca vor face o versiune free a sistemului lor de operare.

Datorita numarului mare de utilizatori care il folosesc ilegal, crackuit au ales sa incerce acest experiment sa vada exact cate downloadari poate sa aibe un Windows free, totodata acestia au anuntat ca s-ar putea ca acesta sa fie ultimul Windows lansat.

De curand l-am instalat, am vrut sa incerc noua experienta a celor de la Microsoft, inca de la inceput m-am lovit de problema driverilor, acestea neputand fi disponibile pentru noul sistem de operera lansat. Din cauza driverilor care nu se potriveau cu sistemul am inceput sa am probleme la conexiunea la internet prin wi-fi, acesta se deconecta automat iar cand incercam sa gasesc retele de wi-fi nu-mi aparea nici una (desi in bloc sunt mai bine de 15) si trebuia sa-i dau restart, apoi o luam de la capat. Alta problema am avut cu tastatura laptopului dupa 20 minute de functionare tastatura numai primea comenzi, nu mergea nici o tasta. Touchpadul aceeasi problema numai primea comenzi. Iar alte ori ramanea blocat chiar si atunci cand incercam sa inchid clapa laptopului displayul ramanea deschis si trebuia evident sa-l inchid din buton.

O experienta regretata avuta cu Windows 10, dupa cateva zile de probleme am renuntat la acest sistem de operare si m-am intors la vechiul si perfectul Windows 7.