marți, 11 august 2015

Lenovo ne prezintă primele laptopuri cu procesoare Intel Xenon

Intel a prezentat, de curând, primele procesoare construite pe platforma Skylake. Tot de curând am aflat că procesoarele profesionale Xeon își vor găsi loc și în laptopuri mulțumită Skylake, iar acum, mulțumită Lenovo, vedem și primele laptopuri dotate cu aceste cipuri.

Lenovo ThinkPad P50 și ThinkPad P70 sunt proiectate pentru persoanele care au nevoie de o putere de procesare considerabilă și care, până acum, nu puteau beneficia de ea decât pe un workstation desktop. Cu procesoarele Intel Xeon E3-1500M v5, laptopurile P50 și P70 oferă acea putere de procesare remarcabilă, împreună cu până la 64GB memorie RAM și până la 1TB spațiu de stocare de tip SSD.

Nici la partea de conectivitate cele două laptopuri nu stau rău. Vorbim despre două porturi de ultimă generație USB-C Thunderbolt 3, pentru viteze foartemari de transfer.

Singurul lucru la care ar renunța un utilizator ar fi portabilitatea pe care o oferă laptopurile obișnuite. Din imagini se observă că laptopurile sunt desul de solide, groase și nici nu sunt foarte ușoare. Mai exact, Lenovo ThinkPad, care are un display de 15.6 inch (cu rezoluție ce poate ajunge la 4K), cântărește 2,5KG, iar ThinkPad P70, cu ecran de 17 inch, ajunge la 3,5KG.

Prețurile pentru P50 încep de la 1.599 dolari, iar cele pentru P70 de la 1.999 dolari. Partea ciudată este că Lenovo îți oferă posibilitatea de a alege sistemul de operare. Astfel, vei putea opta pentru Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, chiar și Ubuntu. Opțional există posibilitatea integrării unui DVD-RW, pentru cei care se simt nostalgici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu