O stea aflata la 1500 de ani-lumina de Pamant a generat tot felul de teorii in comunitatea stiintifica mondiale. Unii au spus chiar ca ar fi vorba despre o megastructura extraterestra!
O noua analiza in infrarosu arata ca explicatia ar putea fi mult mai simpla de-atat. Steaua KIC 8462852 sau "Steaua lui Tabby" clipeste intr-un mod ciudat, lucru care i-a intrigat pe cercetatori, pentru ca nimeni nu mai vazuse o stea care sa clipeasca atat de haotic. 
Cercetatorii s-au mai gandit si construit cateva teorii. Ei spun ca e posibil sa se fi produs o coliziune catastrofica in centura de asteroizi a stelei, sau sa fi fost vreun impact gigantic care sa fi afectat o planeta din apropiere. Sau sa fie doar un nor de pietre si de praf. Toate acestea ar face ca lumina provenita de la stea sa clipeasca diferit.
Astronomul Massimo Marengo si echipa lui de la Universitatea de Stat din Iowa au folosit date colectate de camera in infrarosu a telescopului Spitzer al NASA. Cercetatorii spun ca cea mai plauzibila explicatie este distrugerea unei familii de comete in apropierea stelei, lucru care ar face ca noi sa vedem lumina provenita de la ea intr-un mod bizar