miercuri, 15 iulie 2015

Windows 10 gratuit timp de un an

De cateva luni Windows 10 a fost lansat de catre cei de la Microsoft free pentru download, lund drept exemplu pe cei de la Apple care au spus ca vor face o versiune free a sistemului lor de operare.

Datorita numarului mare de utilizatori care il folosesc ilegal, crackuit au ales sa incerce acest experiment sa vada exact cate downloadari poate sa aibe un Windows free, totodata acestia au anuntat ca s-ar putea ca acesta sa fie ultimul Windows lansat.

De curand l-am instalat, am vrut sa incerc noua experienta a celor de la Microsoft, inca de la inceput m-am lovit de problema driverilor, acestea neputand fi disponibile pentru noul sistem de operera lansat. Din cauza driverilor care nu se potriveau cu sistemul am inceput sa am probleme la conexiunea la internet prin wi-fi, acesta se deconecta automat iar cand incercam sa gasesc retele de wi-fi nu-mi aparea nici una (desi in bloc sunt mai bine de 15) si trebuia sa-i dau restart, apoi o luam de la capat. Alta problema am avut cu tastatura laptopului dupa 20 minute de functionare tastatura numai primea comenzi, nu mergea nici o tasta. Touchpadul aceeasi problema numai primea comenzi. Iar alte ori ramanea blocat chiar si atunci cand incercam sa inchid clapa laptopului displayul ramanea deschis si trebuia evident sa-l inchid din buton.

O experienta regretata avuta cu Windows 10, dupa cateva zile de probleme am renuntat la acest sistem de operare si m-am intors la vechiul si perfectul Windows 7.